Pentesten is dé oplossing voor vragen als:

Standaarden en richtlijnen

De werkwijze van REQON is gebaseerd op de volgende vijf standaarden:

OWASP

Het Open Web Application Security Project is een open source-project rond computerbeveiliging. De Web Security Testing Guide van OWASP bevat een ‘best practice’ penetratietest-raamwerk en een ‘low level’ penetratietest-gids waarin technieken worden beschreven voor het testen van de meest voorkomende problemen met webapplicaties en webservicebeveiliging.

ISO

ISO/IEC 27002 is een informatiebeveiligingsstandaard gepubliceerd door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) en door de International Electrotechnical Commission (IEC). Deze standaard biedt ‘best practices’ voor informatiebeveiligings-controles.

NCSC

Het NCSC is onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Als experts werken zij aan een digitaal veilig Nederland. Het NCSC heeft de handleiding ‘Pentesten doe je zo’ opgesteld. Het document is gericht op bedrijven die een penetratietest uit willen laten voeren. De handleiding biedt inzicht in een aantal belangrijke eisen en aandachtspunten waarop een potentiële klant kan letten. REQON gebruikt deze standaard om nauw op deze eisen aan te sluiten.

NIST

Het NIST (National Institute of Standards and Technology) is een instelling die onder de Amerikaanse federale overheid valt en standaarden en normen ontwikkelt voor Amerikaanse bedrijven. In de NIST SP 800 115 (Technical Guide to Information Security Testing and Assessment) staat onder andere het aanbevolen penetratietestproces beschreven.

PCI

De PCI DSS is een beveiligingsstandaard voor creditcardmaatschappijen. De standaard gaat onder andere over de eisen die aan een penetratietest worden gesteld. Daarbij wordt ook ingegaan op de kwetsbaarheden waarop getest dient te worden.

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met het team van REQON.

Tel: +31 (0) 85 130 2448 E-mail: info@reqon.nl

Contact

REQON B.V.

info@reqon.nl

+31 (0)85 130 24 48

KVK: 75230496

BTW: 860198522B01

Adresgegevens

Bedrijfspand Area071

Sisalbaan 5A

2352AZ Leiderdorp

The Netherlands